Општина Неготино
ПРОГРАМА по повод 8-ми Ноември - Денот на ослободувањето на Неготино PDF Print
There are no translations available.

  Со богата дводневна програма која што оваа година Општина Неготино ја подготви во чест на Денот на градот - 8-ми Ноември, ќе биде одбележана 78-годишнината од ослободувањето на Неготино. Големиот број културни и спортски настаните ќе се одржат на 7ми и 8ми ноември (понеделник и вторник) на повеќе различни локации, а Свечената седница на Советот на општината ќе се одржи во вторник - 8 Ноември со почеток од 11.30 часот во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” во Неготино.

 
Вонредна седница на Совет на општина Неготино 31.10.2022 година PDF Print
There are no translations available.

        Врз основа на член 40 став 1 од Законот за локална самоуправа ( „ Службен весник на РМ “ бр.5/02 ) , член 77 став 1 и став 2 од Статутот на Општина Неготино ( „ Службен гласник на Општина Неготино “  бр. 3/06, 2/11, 9/11, 16/12, 16/14 , 13/20 и 3/22 ) и член 57 став 3 од Деловникот на Општина Неготино ( „ Службен гласник на Општина Неготино “  бр. 3/06 и 2/11 ) , претседателот на Советот на општина Неготино го донесе следното  

Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е
За свикување на  дванаесеттата   вонредна  седница на Советот на општина Неготино

   Вонредната седница ќе се одржи во салата на Општина Неготино  на ден 31.10.2022 година ( понеделник )  во 15:00  часот . За седницата го предлагам следниот

Д Н Е В Е Н   Р Е Д
1.    Предлог - Одлука за давање во владение на броила за  електрични енергија  од општина Неготино на ЈКП Комуналец Неготино

 
 
Се уредува паркова површина во с.Тремник PDF Print
There are no translations available.

   Преку проект за развој на селата од Програмата за рамномерен регионален развој, во селото Тремник се уредува паркова површина. Станува збор за набавка и поставување на нова урбана опрема, детски реквизити и изведба на патеки во паркова површина. Со завршувањето на градежните работи најмладите жители на Тремник, и не само тие, ќе бодијат пријатно катче за одмор и релаксација.

Read more...
 
Се уредува околината на „Саат-кулата“ во Неготино PDF Print
There are no translations available.

  Веќе извесен период во Неготино се реализира проектот „Уредување на околината на Саат-кула“ кој е со вкупна вредност од 101.630,53 евра. Проектот опфаќа уредување на просторот со хортикултура, поставување на урбана опрема, поставување на детски играчки и реквизити, изведба на паркинг-места за велосипеди и автомобили, како и поставување на електрика, водовод и канализација. Инаку, врз основа на договорот за партнерство и договорот за субвенционирање на проектот WINE-UP-CN2-SO1.3-SC052 од 08.10.2021г. Oпштина Неготино во рамки на проектот „Подобрување на прекугранично винско искуство за локален развој“ со акроним wine-up ја реализира проектната активност „Подобрување на атрактивностите за развој на туризмот преку реализацијата на проектот „Уредување на околината на Саат-кула“ во Неготино. 
 
Read more...
 
Турнирот во табла повторно дел од осмоноемвриската програма PDF Print
There are no translations available.

   Во рамките на празнувањето на Денот на ослободувањето на Неготино - 8ми Ноември, Општина Неготино по 12-ти пат ќе го организира турнирот во табла “Неготино опен 2022”. По пауза од две години овој настан се враќа во програмата и ќе се одржи од 6 до 8 ноември (недела - вторник). Право на учество имаат сите граѓани на општина Неготино, а наградниот фонд за најдобрите учесници на овој турнир ќе изнесува 20.000 денари.
Бројот на учесници на турнирот е ограничен, а пријавувањето за учество се врши на телефонскиот број 076/749-098 кај лицето Костадин Цветков.
Турнирот кој што ќе се одржи во ТИЦ “Желкова куќа”, ќе биде отворен на 6 ноември (недела) во 17.00 часот, кога ќе бидат одиграни првото и второто коло од истиот. Наградите и дипломите на најдобрите учесници ќе им бидат доделени на 8 ноември (вторник), веднаш по завршувањето на турнирот.
 

 
До петок (21.10.) може да се поднесат кандидатури за наградите по повод 8-ми Ноември PDF Print
There are no translations available.

   Најдоцна до петок, 21 овој месец, до 16,00 часот до архивата на локалната самоуправа можат да се доставуваат предлози со кандидати за добитници на наградата, признанијата и признанието почесен граѓанин на Неготино по повод празникот 8-ми Ноември. Признанијата се доделуваат секоја година како израз на највисоко општинско признание што се доделува за посебни постигнувања во одредени области на поединци и институции од општината. Наградата и признанијата по повод 8-ми Ноември се доделуваат на поединци, претпријатија и други организации, установи, здруженија на граѓани и заедници чии дела, односно резултати во работењето и дејствувањето, придонесле за нивна лична и афирмација на општина Неготино. Право на поднесување на кандидатури за добитници на наградата и признанијата имаат сите заинтересирани граѓани, претпријатија, установи, здруженија, месни заедници и групи граѓани на посебен формулар кој можат да го подигнат во архивата на ОН или да го симнат од општинската веб страница. Пристигнатите предлози најпрво ги разгледува Комисијата за награди и признанија при општинскиот совет, конечната одлука за добитниците ја донесуваат советниците во Советот на општина Неготино, а наградите и признанијата на добитниците ќе им се доделат на свечената седница која ќе се одржи во вторник на 8-ми Ноември -Денот на ослободувањето на нашиот град. 
 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 314