Образование
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Печати
ООУ „Гоце Делчев“ Неготино од 01.05.2015 до 31.05.2015 година ќе се врши упис на ученици во 1-прво одделение.
Уписот ќе се врши од 12,00 часот до 15,00 часот  при што родителот треба да дојде заедно со детето и со себе да понесе лична карта.

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС НА УЧЕНИКОТ СЕ:

1. Извод од матична книга на родените;
2. Потврда од Здравствен дом за примени вакцини;
3. Потврда за систематски преглед на орална празнина од стоматолог;

Во учебната 2015/16 година ќе се врши упис на деца-ученици во прво одделение родени во 2009 година и месец јануари 2010 година.


                                                                                                                         ООУ „Гоце Делчев“ Неготино
 
СООПШТЕНИЕ PDF Печати
Согласно Програмата за работа на Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Неготино, а во соработка со локалната самоуправа,  на 10.05.2014 (сабота) во ООУ Страшо Пинџур во нашиот град ќе се одржи регионалниот натпревар ,, Детски семафор ,, на кој учество ќе земат екипи од Неготино, Велес, Кавадарци и Д. Капија  кои покажаа пак најдобри резултати на предходно одржаните општински натпревари. Учество ќе земат по 3 екипи составени од по 6 натпреварувачи  од 4,5 и 6-то одделение, како и по двајца натпреварувачи од 7,8 и 9-то одделение.Пригодните награди-пехарите за екипен пласман, признанијата и благодарниците за учесниците ги обезбедува Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата.
 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Печати
ООУ ,,Гоце Делчев,, Неготино од 01.05.2014 го 31.05.2014 година ќе се врши упис на ученици во 1-прво одделение.
Уписот ќе се врши од 12,00 часот до 15,00 часот при што детето треба да дојде заедно со родителот и со себе да понесе лична карта.
ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС НА УЧЕНИКОТ СЕ:
1.Извод од матична книга на родените;
2.Потврда од Здравствен дом за примени вакцини;
3.Потврда за систематски преглед на орална празнина од стоматолог.
Во учебната 2014/15 година ќе се врши упис на деца-ученици во прво одделение родени во 2008 година и месец јануари 2009 година.
                                                                                          ООУ,,Гоце Делчев,, Неготино
 
ОПШТИНА НЕГОТИНО СО ПОДДРШКА ЗА ПРОЕКТОТ ,,УЧИЛИШНИ ЛИГИ,, PDF Печати

   Во рамките на спроведувањето на програмата за работа на градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов во делот на унапредувањето на состојбите во делот на спортот и младите, како и неговите заложби за организирање училишни лиги во различни спортови ( фудбал, кошарка, ракомет, одбојка и други ) во средното општинско училиште Св. Кирил и Методиј започна одржувањето на училишната лига во мал фудбал. На турнирот учествуваат вкупно 18 екипи распоредени согласно сменската настава во училиштето, а победниците од двете смени ќе се сретнат во големото финале и ќе се натпреваруваат во борбата за првото место. Според зборовите на секретарот на општина Неготино Сашко Јанев локалната самоуправа оваа година за учениците од првопласираната екипа има обезбедено пригодни награди, додека за потребите на турнирот доделена е спортска опрема.

Повеќе...
 
Наградени иновациите на ученици од Неготино PDF Печати

   Ученици од Неготино ги покажаа своите иновативни способности за што добија и вредни награди на младинското креативно творештво на  саемот “Макинова 2013”, кој се одржа во организација на Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија-СПАТУМ. , информираше денес претседателот на Здружението на граѓани “Ековита” од Неготино, Сашко Тодоров. Седмоодделенецот Филип Пушкинов со експонатот “Хидрауличен багер” освои еден златен медал, две златни плакети и парична награда. Кристина Тодорова, средношколка од прва година во средното општинско училиште “Свети Кирил и Методиј”   освои  златен медал за експонатот “Производство на храна од инсекти”.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 Следно > Крај >>

Лист 1 од 5
Банер

е - градежна дозвола

     Законски акти и упатства 

ЈАВЕН ПОВИК

Финансиски индикатор

СТРАТЕГИЈА ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

Банер

Програма општинско-корисна работа

Пребарување

Кој е онлајн

Има 6 гости присутни