Спортски клубови
ГФК “Неготино” - Неготино PDF Print
There are no translations available.

ГФК Неготино е формиран  на 29 август 2003 година по иницијатива на група граѓани, спортски работници и поранешни истакнати фудбалери од Неготино. Прв претседател на клубот е Зоран Недев, дипломиран професор по физичко воспитание, кој во исто време е и прв тренер на екипата. Членови на првата управа на клубот се: Димитрија Гиновски – Потпретседател на клубот Орце Најдов – Директор на клубот, спортски работник и фудбалер кој има настапувано во дресот на ФК Вардар од Скопје, кога овој клуб се натпреварува во најдобрата лига на поранешна Југославија, Диме Димов (Џуџето) – Секретар, поранешен фудбалер на ФК Вардар од Неготино и истакнат фудбалски судија.

Read more...
 
Кошаркарски клуб “Неготино” PDF Print
There are no translations available.

  Кошаркарскиот клуб “Неготино” е формиран во 1979 година. Иницијатор за формирање на клубот и прв тренер бил Костадин Јовановиќ. Од самото формирање до денес клубот го носи името Кошаркарски клуб “Неготино”, со исклучок на сезоната 2005/06 кога клубот настапува под името “Дрога Колинска Неготино”
Најдобри резултати: Во сезоната 2003/04 освоено второто место во Втората Македонска лига и обезбеден пласман во Првата Македонска лига во која клубот настапува во сезоната 2004/05.

Read more...
 
Борачки клуб “Неготино” PDF Print
There are no translations available.

   
Борачкиот клуб “Неготино” е формиран во 1969 година како секција за борење “Младост”. Од сезоната 1970/71 оваа секцијата преминува во борачки клуб “ФКН” - Неготино и најдобрите резултати ги постигнува токму под ова име. Од 2001 година клубот го носи денешното име БК “Неготино”
Прв претседател на клубот е Петар Костадинов, a прв тренер на клубот по формирањето е Иван Рангелов.

Read more...
 
Teнискиот клуб “Неготино” PDF Print
There are no translations available.

   Teнискиот клуб “Неготино” е формиран во 1993 година. Прв и актуелен претседател на клубот е Блажо Лазовски, a прв и актуелен тренер на клубот е Александар Јованов.
Најдобри резултати на клубот се: Три пати вицешампиони на Македонија во екипна конкуренција и шест учества на завршните Мастерс турнири во организација на Македонската тениска федерација во јуниорска конкуренција.
Read more...
 
Градски Шаховски клуб “Неготино” PDF Print
There are no translations available.

   Првиот шаховски клуб во градот Неготино е формиран во далечната 1938 година, по иницијатива на големиот играч и вљубеник во шахот - неготинецот Пане Станински Џекот.
Се до 2003 година клубот го носи името на првоборецот Манчо Малиминов, кога е формиран сегашниот нов рекреативен шаховски клуб, познат под името Градски Шаховски клуб “Неготино”.

Read more...